VISI DAN MISI

Visi

Terwujudnya Program Studi Administrasi Publik yang maju, berkarakter, berdaya saing, kreatif dan profesional pada tahun 2030.

Vision

The realization of a Bachelor Program of Public Administration that is advanced, strong-charactered, creative, professional and global competitiveness in 2030.

UNTIR

Misi

1. Menyelenggarakan pendidikan akademik yang profesional dan berdaya saing di bidang ilmu administrasi publik berwawasan lokal, nasional dan internasional.
  2. Menumbuhkembangkan kemampuan kreatif meneliti dan menulis dosen dan mahasiswa dalam bidang kajian kebijakan publik, organisasi-manajemen publik, administrasi pembangunan dan keuangan publik.
  3. Melaksanakan pengabdian pada masyarakat sebagai wujud komitmen pembelajaran teori-praktis terhadap permasalahan publik.
  4. Membangun karakter budaya akademik pada tiap lini proses belajar mengajar guna mencapai lulusan yang professional dan berdaya saing global.
  5. Meningkatkan tanggung-jawab sosial program studi terhadap peningkatan kualitas kehidupan masyarakat lokal dan nasional.
  6. Memantapkan jaringan-kerja dengan para pemangku kepentingan untuk mendorong kualitas pendidikan, penelitian dan pengabdian kepada masyarakat.
Mission
  1. To organize professional and competitive academic education in the field of public administration with local, national and international perspectives.
  2. To develop creative research and writing skills for both lecturers and students in the fields of public policy studies, public management, development administration and public finance.
  3. To carry out community service as a form of commitment to the theoretical-practical learning of public problems.
  4. To build the character of academic culture in every teaching and learning process in order to produce graduates who are professionally and globally competitive.
  5. To improve the social responsibility of study programs for the improvement of the the quality of life of local and national communities.
  6. To strengthen networks with stakeholders for the better promotion of quality education, research and community service.